דף הבית » תרופות סבתא » 5 תרופות טבעיות להיפטר מחניכיים נפוחות במהירות!

5 תרופות טבעיות להיפטר מחניכיים נפוחות במהירות!

מה גורם לחניכיים נפוחות וטיפול טבעי

כשמדובר בבריאות הפה, חניכיים נפוחות יכולות להוות מקור לדאגה.לא רק שהם יכולים להיות כואבים, אלא שהם עשויים גם להצביע על בעיה בסיסית.מאמר זה מכסה את מה שגורם לחניכיים נפוחות, אילו טיפולים טבעיים זמינים וכיצד למנוע מהם להתרחש בעתיד.

מה גורם לחניכיים נפוחות?

חניכיים נפוחות נגרמות בעיקר כתוצאה מזיהום חיידקי של החניכיים.זיהום זה, המכונה דלקת חניכיים, הוא תוצאה של הצטברות פלאק על השיניים.לוח הוא סרט דביק של חיידקים המצטבר על השיניים וסביב קו החניכיים.החיידקים בלוח מרגישים את החניכיים, וגורמים להם להיות מודלקים ונפוחים.

במקרים מסוימים, חניכיים נפוחות יכולות להיגרם גם כתוצאה ממצבים אחרים כמו שינויים הורמונליים, ליקויים תזונתיים או אפילו תרופות מסוימות.

טיפול טבעי בחניכיים נפוחות

למרבה המזל, ישנם מספר טיפולים טבעיים הזמינים עבור חניכיים נפוחות.

גרגר עם מי מלח

גרגר עם מי מלח הוא אחד הטיפולים היעילים ביותר לחניכיים נפוחות.מי המלח מסייעים להפחתת הדלקת ולהוציא כל זיהום שעלול להיות קיים.כדי להשתמש בו, מערבבים 1 כפית מלח בכוס מים חמים ומערבבים עד להמסת המלח.לשטוף את התערובת בפה כמה דקות ואז לירוק אותה.חזור על תהליך זה מספר פעמים ביום לקבלת התוצאות הטובות ביותר.

משיכת שמן

משיכת שמן היא תרגול עתיק הכרוך בסניף שמן בפה במשך מספר דקות.השמן מסייע בהפחתת דלקת, להוציא רעלים ולהרוג חיידקים.כדי להשתמש בו, הכניסו לפה 1 כף שומשום או שמן קוקוס והסתובבו במשך 15-20 דקות.לירוק את השמן ולשטוף את הפה שלך במים חמים.עשו זאת פעם ביום לקבלת התוצאות הטובות ביותר.

שמן עץ התה

בשמן עץ התה תכונות אנטיבקטריאליות ואנטי-דלקתיות עוצמתיות שהופכות אותו לטיפול יעיל בחניכיים נפוחות.כדי להשתמש בו, ערבבו כמה טיפות שמן עץ התה עם שמן נשא כמו שמן שקד או חוחובה.מרחו את התערובת ישירות על האזור הפגוע באמצעות ספוגית כותנה.השאר אותו כמה דקות לפני השטיפה במים חמים.עשה זאת פעם או פעמיים ביום לקבלת התוצאות הטובות ביותר.

H2: תרופות ביתיות לחניכיים נפוחות

בנוסף לטיפולים שלמעלה, ישנם מספר תרופות ביתיות שיכולות לעזור להפחית דלקת ולהרגיע חניכיים נפוחות.

ציפורן

ציפורן שימשו זה מכבר לטיפול במגוון מחלות, כולל חניכיים נפוחות.הם מכילים Eugenol, תרכובת הרדמה המסייעת להפחתת הדלקת.כדי להשתמש בו, טוחנים 3-4 ציפורן ומערבבים אותם עם כפית שמן זית.מרחו את התערובת ישירות על האזור הפגוע והשאירו אותו מספר דקות לפני השטיפה במים חמים.

מוֹר

Myrrh הוא שרף המופק מעצים בעלי תכונות אנטי-חיטוי ואנטי דלקתיות.כדי להשתמש בו, מערבבים כמה טיפות של שמן אתרי Myrrh עם שמן נשא כמו חוחובה או שמן קוקוס.מרחו את התערובת ישירות על האזור הפגוע באמצעות ספוגית כותנה.השאר אותו כמה דקות לפני השטיפה במים חמים.עשה זאת פעם או פעמיים ביום לקבלת התוצאות הטובות ביותר.

H2: טיפים מועילים

H3: מברשת פעמיים ביום

צחצוח השיניים פעמיים ביום הוא אחת הדרכים הטובות ביותר למנוע חניכיים נפוחות.צחצוח מסייע בהסרת רובד וחיידקים מהשיניים והחניכיים, תוך הפחתת הסיכון לזיהום.הקפד להשתמש במברשת שיניים עם בריסט רך ומשחת שיניים פלואוריד.

H3: חוט דנטלי מדי יום

חוט דנטלי עוזר להסיר חלקיקי מזון ולוח שנתקעים בין השיניים.זה יכול לעזור להפחית את הסיכון לזיהום ולשמור על בריא החניכיים.הקפידו לחטוף לפחות פעם ביום לקבלת התוצאות הטובות ביותר.

H3: בקר ברופא השיניים שלך באופן קבוע

ביקור אצל רופא השיניים שלך באופן קבוע חיוני לשמירה על בריאות אוראלית טובה.רופא השיניים שלך יכול לאתר כל סימני זיהום בשלב מוקדם, ולאפשר לך לקבל טיפול לפני שהבעיה תחמיר.הקפד לבקר את רופא השיניים שלך לפחות פעמיים בשנה לבדיקה.

סיכום

חניכיים נפוחות יכולות להוות מקור לאי נוחות ומצביעים על עצמםבעיה ng.למרבה המזל, ישנם מספר טיפולים טבעיים וסעדים ביתיים שיכולים לעזור להפחית דלקת ולהרגיע חניכיים נפוחות.חשוב גם לתרגל היגיינת אוראלית טובה על ידי צחצוח וחוט דנטלי פעמיים ביום וביקור של רופא השיניים שלך באופן קבוע.על ידי ביצוע טיפים אלה, אתה יכול לעזור לשמור על בריא החניכיים שלך ולמנוע חניכיים נפוחות להתרחש בעתיד.

תרופות צמחים לחניכיים נפוחות

תרופות צמחיות יכולות להיות דרך יעילה לטיפול בחניכיים נפוחות.תרופות צמחי מרפא נחשבות בדרך כלל לבטוחות, אך חשוב לחקור את החומרים ולוודא שהם בטוחים שתוכלו להשתמש בהם.תרופות צמחיות נפוצות לחניכיים נפוחות כוללות קמומיל, מנטה ואלוורה.

קמומיל הוא תרופה צמחית פופולרית לחניכיים נפוחות.יש לו תכונות אנטי-דלקתיות ואנטיספטיות, שיכולות לעזור להפחית נפיחות ולהפחית את הסיכון לזיהום.לעתים קרובות הוא משמש בצורה של תה, שניתן לשתות שלוש פעמים ביום.

מנטה היא תרופה צמחית פופולרית נוספת לחניכיים נפוחות.בדומה לקמומיל, יש לו תכונות אנטי דלקתיות ואנטי-חיטוי.לעתים קרובות הוא משמש כשמן אתרי, שניתן ליישם ישירות על החניכיים.

אלוורה היא אנטי דלקתית טבעית, שיכולה לעזור להפחית את נפיחות החניכיים.ניתן ליישם אותו ישירות על החניכיים או להיבלט בצורה של ג’ל או מיץ.

שינויים תזונתיים לטיפול בחניכיים נפוחות

ביצוע שינויים תזונתיים יכול להועיל גם לטיפול בחניכיים נפוחות.אכילת תזונה מאוזנת העשירה בפירות וירקות יכולה לעזור להפחית את הדלקת ולקדם ריפוי.אכילת מזונות עשירים בוויטמין C, כמו פירות הדרים, יכולה גם לעזור להפחית נפיחות.בנוסף, הימנעות ממזון ממותק וחומצי יכולה לעזור להפחית את הסיכון לזיהום ונפיחות נוספת.

תרופות ביתיות לחניכיים נפוחות

תרופות ביתיות יכולות להיות יעילות גם לטיפול בחניכיים נפוחות.שטיפות מי מלח יכולות לעזור להפחית את הדלקת ולהפחית את הסיכון לזיהום.בנוסף, סודה לשתייה יכולה לשמש שוחקת עדינה כדי לסייע בהסרת לוח וחיידקים מהחניכיים.

מתי לראות רופא

חניכיים נפוחות יכולות להיגרם על ידי מגוון מצבים שונים, שחלקם עשויים לדרוש טיפול רפואי.אם נראה כי תרופות ביתיות אינן עוזרות, או אם הנפיחות מלווה בכאב או בחום, חשוב לפנות לרופא.רופא יכול לאבחן את הגורם לנפיחות ולהמליץ על מסלול הטיפול הטוב ביותר.

שאלות נפוצות

  • מהם כמה תרופות ביתיות לחניכיים נפוחות?

    תרופות ביתיות לחניכיים נפוחות כוללות שטיפות מי מלח, סודה לשתייה ותרופות צמחיות כמו קמומיל, מנטה ואלוורה.בנוסף, אכילת תזונה מאוזנת והימנעות ממזון ממותק וחומצי יכולה לעזור להפחית דלקת.

  • האם תרופות צמחיות בטוחות לחניכיים נפוחות?

    תרופות צמחיות נחשבות בדרך כלל לבטוחות, עם זאת חשוב לחקור את המרכיבים ולוודא שהם בטוחים לשימוש.

לסיכום, ניתן לטפל בחניכיים נפוחות במגוון תרופות ביתיות, שינויים תזונתיים ותרופות צמחיות.עם זאת, אם נראה כי נראה כי תרופות ביתיות עוזרות, או אם הנפיחות מלווה בכאב או בחום, חשוב לפנות לרופא.בנוסף, חשוב לחקור רכיבים בעת שימוש בתרופות צמחי מרפא ולוודא שהם בטוחים לשימוש.על פי wikipedia.org , דלקת חניכיים היא הגורם השכיח ביותר לחניכיים נפוחות, וניתן למנוע אותה עםהיגיינת פה נכונה וביקורים קבועים אצל רופא השיניים.

צרו איתנו קשר

אהבתם? שלחו לחבר\ה שחייב\ת לדעת גם!

דילוג לתוכן